Garanciális információk nyílászárókra

Vállalkozásunk által forgalmazott és felszerelt termékek rendeltetésszerű használata esetén:

· Garanciális idő: 12 hónap, illetve a vállalkozási szerződésben rögzített időtartam, mely a műanyag nyílászárók szerkezeti elemeire szól, (keret, szárny, vasalat, üvegszerkezet) és garantálja a megfelelő működést rendeltetésszerű használat mellett. A garanciális idő a nyílászárók átadásának napjától szól.

 

· Szavatossági idő: 36 hónap. A szavatosságon belül a forgalmazó (gyártó) azért vállal felelősséget, hogy a nyílászáróknak az átadás pillanatában rejtett szerkezeti hibája nem volt, valamint hogy a szavatossági időn belül az alkatrész utánpótlást garantálja. A szavatossági idő a nyílászárók átadásának napjától szól.

 


Amennyiben a helyszínen derül ki, hogy jogtalan – nem jótállási és szavatossági körbe tartozó – hibabejelentés esetén a javítást nem minőségi, vagy szerelési hibából adódóan kell elhárítani, úgy a javítás térítésköteles!

 

Nem tartozik a garanciális hibák közé:

 

Időjárási, környezeti tényezőktől, elemi károktól (eső, fagy,extrém uv sugárzás, tűz, erősen

 szennyezett levegő, maró vagy felületi sérülést okozó anyag illetve folyadék használata tisztításkor, stb.) károsul a termék. Harmadik személy által okozott károk.

Ha a meghibásodás oka a nem rendeltetésszerű használatból adódik, továbbá nem garanciális az állatok vagy vihar által okozott kár sem. Amennyiben a javítás nem garanciális, a megrendelő köteles a kiszállással kapcsolatos költségeit (kiszállási díj, helyi parkolási költség, anyagköltség, munkadíj ) megtéríteni.